מתכון ירקות קטן עשיר ברכיבים התומכים במערכת החיסון.
הכרישה (פראסה), ירק ממשפחת הבצל, מכילה מרכיבים התומכים ומווסתים את מערכת החיסון כגון הפלבנול קוורציטין וסיבי אינולין.
פטריות השיטאקי מכילות רכיבים תומכי חיסון רבים, ביניהם בטא גלוקנים וגרמניום.
השמיר שבמנה מפחית את הסיכוי לאי נוחות בטנית העלולה להתלוות לעיתים לאכילת פטריות וירקות ממשפחת הבצל.
מרכיבים (לשתי מנות קטנות):
10 פטריות שיטאקי טריות או שרויות במים
1 כרישה חתוכה לפרוסות דקות
1/4 צרור שמיר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כף שמן זית
קורט פלפל שחור
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את השום והכרישה במעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את פרוסות השיטאקי, מערבבים ומכסים במכסה. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מערבבים פנימה את השמיר, הפלפל והמלח ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
ניתן להגיש לצד ארוחה כמנת ירקות, להניח על לחם כממרח או לערבב לתוך דגן מבושל כגון אורז.
בתיאבון.
למתכונים נוספים: אתר TEF של אייל שפרינגר