רופא סיני טוב מתוגמל על פי כמות המטופלים הבריאים שיש לו. רוצים להימנע ממחלות חורף? ע"פ הרפואה הסינית עליכם לישון טוב, לשמור על חום הגוף, והכי כיף – לאכול יותר…
ייחודה ויעילותה של הרפואה הסינית היא בהיותה רפואה מונעת ומטפלת כאחת. היא נועדה להיטיב עם האדם ולהובילו לדרך חיים של איכות ובריאות.
רופא סיני טוב נאמד על פי מספר האנשים הבריאים שבין מטופליו ולא על פי מספר החולים. הגיעו הדברים לידי כך שבהיסטוריה הסינית היה הרופא הסיני המסורתי מתוגמל על סמך מספר המטופלים הבריאים בקהילה שלו, שכן חלק מהותי מהטיפול בהם הוא במניעה, מעין "ביטוח חיים".
הרפואה הסינית צמחה מתוך התבוננות בטבע והבנת הכוחות הפועלים ביקום. היא מבוססת ביסודה על הפילוסופיה הדאואיסטית, לפיה האדם הוא חלק בלתי נפרד מהטבע, והחוקיות הפועלת בטבע מתרחשת גם בגופו.
האבחנה הסינית עושה שימוש במושגים הלקוחים מהטבע, על מנת להגדיר פתולוגיות (מחוללי מחלות) ודיס-הרמוניות (חוסר איזון) בגוף האדם. מושגים כמו יין ויאנג, חום, קור, רוח, לחות ויובש, נפוצים בקליניקה של המטפל הסיני, ומייצגים אבחנת מטופל אישית.
האבחנה מתייחסת לכלל הסימנים והתסמינים אותם מציג המטופל, בהיבט הפיזי והרגשי, גם אם אין קשר בין הפתולוגיה לבין האקלים החיצוני.
יחד עם זאת, בעולם המודרני מגיעים המטופלים עם אבחנה רפואית מערבית, כמו אולקוס או אסטמה. המטפל הסיני המודרני לא יתעלם ממידע חשוב זה, אלא ישכיל להשתמש בו לתהליך האבחון. שילוב ביו שני העולמות מאפשר דיוק והעמקה באבחון ובמציאת הטיפול המתאים ביותר. תפיסה זו קרויה "רפואה אינטגרטיבית".
הידע הרפואי הסיני הועלה על הכתב לפני יותר מאלפיים שנים, בתקופת שושלת האן (200 עד 300 לפנה"ס) והוא מאגד ידע שהצטבר ב-3,000 שנה והועבר כתורה שבעל פה.
בספרות המקצועית העתיקה ניתן למצוא תיעוד מרשים על השימוש בנקודות הדיקור וצמחי המרפא הסיניים, כולל פירוט מדויק של מיקומי הנקודות, טכניקות דיקור ושימוש בנקודות דיקור סיני, לטיפול במחלות והפרעות בתפקודם התקין של הגוף והנפש.
בנושא צמחי המרפא הסיניים קיים פירוט מקיף ביותר, הכולל את תנאי גידול הצמח, זמן קטיפתו, אופן הרקיחה, התוויות השימוש, שילובי הצמחים השונים והתוויות הנגד.

מחלות החורף

החכמים הסינים למדו כי כאשר האדם חי ופועל בצורה הרמונית עם חוקיות הטבע, הוא יחווה בריאות. כאשר הוא לא מציית לחוקים אלה, יופיעו מחלות.
בחורף, נמצאת אנרגיית החיים בתהליך התכנסות: קיימת האטה בפעילות ושמירה על מאגרי האנרגיה, מה שמכונה "תרדמת החורף". עולם החי והצומח נכנס לתקופת המתנה לקראת האביב וכך גם על האדם לנהוג.
הפתולוגיות הנפוצות בחורף מאופיינות בעיקר במצבי קור, לחות, יובש או רוח. הגוף מגיב למצבים אלה בחום, צמרמורות והתעטשויות, ייצור מוגבר של נוזלי גוף, או התייבשותם. הסינים נוהגים לאזן את הגוף באמצעות טיפול בזמן המחלה, הקטנת החשיפה למחוללי המחלה וחיזוק מערכות הגוף בתקופה השקטה ממחלות על מנת למנוע את בואן.

אז מהן ההמלצות הסיניות למניעת מחלות החורף?

הנה מבחר הצעות שישאירו אתכם בריאים:

1. שינה: ללכת לישון מוקדם ולקום מאוחר.
2. חום גוף: יש לשמור על חום הגוף. לכסות בעיקר את אזור העורף, החזה, הגב התחתון והבטן. עם זאת, חשוב לאוורר את חדרי הבית והעבודה, להימנע מחימום יתר ולשמור על הלחות באוויר.
3. פעילות: יש להימנע מפעילות גופנית מופרזת. פעילות מתונה כמו טאי צ'י, יוגה, צ'י קונג ותרגילי חימום וגמישות מומלצת מאוד.
4. תזונה: בעונה זו מומלץ לאכול יותר (באופן יחסי לעונות האחרות). להקפיד על מזון עשיר ומזין, על מנת לאגור אנרגיה לקראת האביב. מומלץ לאכול מזונות מחממים, כמו בשר, עוף או קטניות, ירקות שורש ודגנים. כדאי לשלב שתייה חמה עם צמחים כמו קינמון, ג'ינג'ר, הל וציפורן.
הרפואה הסינית מציעה גם דרכים פשוטות להקלה על התקררות. הנה כמה שיטות ביתיות קלות ליציאה מהירה מהתקררות וצינון:
1. הזעה: תהליך המסייע להורדת חום הגוף ו"הוצאת המחלה". מומלץ לשתות חליטת צמחים ארומאטיים ולהיכנס למיטה מכוסים היטב. יש להיזהר מהזעה מוגברת, העלולה לגרום לאיבוד נוזלים וחולשה.
2. שתייה מרובה, בעיקר חמה. ניתן להוסיף לכוס תה פרוסות לימון, ג'ינג'ר טרי או קינמון. אם אין הרבה ליחה – גם דבש.

3. תזונה: אכילה שאינה מכבידה, בעיקר מרקים. מרק עוף למשל, מכיל מרכיבים מחזקים ומחזיר נוזלים ומלחים לגוף.
4. חליטת בצל: חליטת פקעת של בצל ירוק, שיטה יעילה ביותר: פורסים את הפקעת ויוצקים עליה כוס מים רותחים. מתמודדים עם הריח ושותים מספר פעמים ביום. גרסה עדינה יותר – לקצוץ בצל ולהוסיף דבש, להשרות למספר שעות, לסנן ולצרוך מספר כפות ביום.
5. שמנים ארומטיים: להפחתת גודש באף נעזרים בשמנים ארומטיים, כמו אקליפטוס ומנטה. מזליפים אותם למכשיר אדים או לסיר עם מים רותחים. לטיפול בתינוקות ופעוטות, כדאי להשתמש באיקליפטוס לימוני או שמן הדס, לטפטף כמה טיפות על המצעים ובכך לאפשר פתיחה של מעברי האף לאורך הלילה.
6. התאווררות: בשעות השמש, מומלץ לצאת החוצה לנשום אוויר צח.
מומלץ להתכונן לקראת מחלות החורף בעיקר אצל ילדים ואנשים הנוטים לחלות בתדירות גבוהה או "להסתבך" עם המחלה.

ניתן וחשוב לצאת מהמעגל החוזר של ההתקררויות, דלקות הגרון והאוזניים, שיעול ואסטמה, ליחה ונזלת.
טיפול מחזק ברפואה סינית, לקיחה של פורמולת צמחי מרפא שפותחו  ע"י צוות המטפלים שלנו. , יכולים לעזור לכם לעבור את החורף בריאים.

אינסטגרם
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק
טלפון
צרו קשר

משרת/ת במילואים? מגיעה לך

הטבה מהמדינה ברפואות!

כל מי ששרת.ה לפחות 30 יום החל מה 7.10 במסגרת צו חירום, זכאי.ת לסיוע חד-פעמי מהמדינה למימון טיפול רגשי, נפשי ומשלים. ניתן לממש ההטבה גם לטובת טיפולים בבן/בת הזוג וילדים מתחת לגיל 14.ניתן למימוש עבור טיפולים במרכז רפואות, להגיש את הקבלות לקרן המילואים – ולקבל החזר מהמדינה

פתיחת שיחה עם נציג
שוחחו איתנו
שלום!
נשמח לעזור לך, לחץ/י כאן ליצירת קשר בווטסאפ