הרבה מחלות שאנו מכירים, כמו סוכרת, סרטן, מחלות לב, מחלות מערכת עיכול וכו' נגרמות עקב תהליכים דלקתיים בגוף. הדלקת היא זאת המאפשרת את קיומם, מאפשרת להן לשגשג ולהתפתח. ידוע הוא שהתהליך הדלקתי הוא הדרך של הגוף להגן על עצמו מפני "פולשים", בתהליך הזה תאי מערכת החיסון מפרישים ציטוקינים הגורמים לעליית חום, אודם מקומי ועוד על מנת להתגבר על הפולש.
הבעיה מתחילה כשהתהליך הזה אינו נפסק בזמן, אלא ממשיך והופך למצב קבוע, ואז הדלקת הופכת להיות כרונית ללא נוכחות וירוס או חיידק.
רובנו סובלים מדלקת תת קלינית הקיימת בגופנו באופן קבוע וניזונה מתזונה מעודדת דלקת שמצויה בשפע בעידן שלנו. דלקת זאת היא הבסיס להתפתחות מחלות רבות שלאו דווקא מקושרות אצלנו כמחלות דלקתיות. הדלקת מפעילה את מערך ההגנה של הגוף על מנת לנסות "לגרום להבראה שלו" אך בדרך יוצרת לאורך זמן בסיס להתפתחות מחלות אחרות.
דלקת בראיה הסינית
דלקת על פי הראיה הסינית, היא מצב שבו יש נוכחות מתמדת של ליחה או לחות בגוף והיא יכולה להיות חמה או קרה. גם כאן הרבה תלוי בתזונה שאנחנו אוכלים.
רפואה סינית היא רפואה אנרגטית אשר מגדירה בריאות ע" תנועה חלקה ורציפה של דם, נוזלי גוף ואנרגיה (חשמל). לחות או ליחה יכולים לגרום לתקיעות בתנועה הזאת ומתוך התקיעות להתפתחות של מחלות.
אז מה מעודד דלקת?
הרבה גורמים יכולים לעודד היוצרות של דלקות אך אני רוצה להתמקד בשלושה עיקריים:
- שומן טראנס – שומן שעבר תהליך של שינוי המבנה הטיבעי שלו ולכן הגוף לא יכול לעכל אותו, השינוי מתבצע בדר"כ ע"י חימום של השומן לטמפרטורה שבה המבנה הבסיסי שלו משתנה (בכל שומן הטמפ' משתנה)
- חוסר איזון בין חומצות שומן אומגה 3 ל אומגה 6 – הגוף אינו יכול לייצר אותן בעצמו והן חייבות להיות כלולות בתזונה שלנו. עודף של אומגה 6 יעודד ייצור תהליכים דלקתיים עקב החומצה הארכידונית שהיא מכילה. על כן צריך להקפיד לצרוך מזונות עשירים באומגה 3 כגון: קטניות, סלמון, הרינג, אגוזי מלך ועוד, ולהוריד צריכת אומגה 6 הנמצאת בבשר, עוף, שמן תירס, שמו חמנייה ועוד.
- פחמימות – כל פחמימה בסוף מתפרקת לסוכר בגוף. סוכר הוא אחד החומרים הידועים כמעורר דלקת מכיוון שהוא גורם להפרשה של אינסולין. רמות גבוהות של אינסולין בדם מאיצות את ייצורה של החומצה הארכידונית המעודדת דלקת.
תזונה ודלקת
האמונה שדיאטה=תזונה תתקן כל פגע מטעה רבים. התזונה היא שמספקת לנו את מידת הקיום שיש בנו ובריאותנו חופפת לאיכות התזונה שלנו. הודות לתזונה שלנו יש לנו איברים ותפקודים טובים ובריאות תקינה שכן הדברים מותנים זה בזה.
אך אנשים נעשים חולים קודם כל מהרגלים רעים של הגוף והרוח. החיים אינם רק מזון. העדר שינה, אכילת יתר, פעילות יתר, מתח, פחד, דאגה, יוצרת תשישות, התשישות הזו היא תוצאה של אורח חיים גופני ומנטאלי המנצל בהגזמה את אנרגיית מערכת העצביים ומשבש את כוחה להתחדש בשעות המוקצות למנוחה ושינה.
התשישות הזו תופיע בתחילה כדלקת בגוף אקוטית ולאורך זמן תישאר "רדומה".