שעועית המש (mung bean) היא סוג של סופרפוד ברפואה המזרחית ובשל אופיה המקרר והמתוק, היא משמשת לניקוי חום, הקלה בחום קיץ, ניקוי רעלים (detox) ושיתון. מבחינת הרפואה המודרנית, היא מצויינת להורדת לחץ דם גבוה, טריגליצרידים וכולסטרול גבוה, להרגעת העצבים, טיפול בסוכרת ואפילו תומכת בירידה במשקל.

שעועית מש היא מקור עשיר לחלבון, סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמין K, ונוגדי חמצון.

על פי הרפואה הסינית, יש חשיבות רבה לאכילה על פי עונות השנה. אביב הוא הזמן המושלם להנבטה – צמיחה, פריצה, גדילה. וכמו אחרי הגשם, גם זרעים (קטניות, שעועיות, דגנים) פורצים לאחר שנשרה אותם במים. מרק שעועית מש מצונן הוא מאכל קיץ יומיומי בסין ויפן.

 

הנבטת שעועית מש

למה להנביט?

הנבטת השעועית מקלה על העיכול של קטניות או דגנים, כיון ש"מנטרלת" מולקולות שנועדו להגן על הזרע כמו למשל חומצה פיטית.

איך מנביטים?

1 כוס שעועית מש אורגנית יבשהנבטה של שעועית משה

2 כוסות מים

בקערה גדולה משרים את השעועית לפחות 4 שעות. שוטפים ונפטרים מעודף המים בעזרת מגבת. מעבירים לצנצנת/מיכל עם מכסה מנוקב (ראו תמונה).

בבוקר תתעוררו לשעועית מש מונבטת אותה אפשר להעביר למקרר לשימוש עד כשבוע.

מתכון להכנת סלט שעועית מש מונבטת

המצרכים:

  • 1 כוס שעועית מש מונבטת
  • 1 מלפפון, חתוך לפרוסות דקות דקות
  • חופן עלי כוסברה קצוצים

להכנת הרוטב:

  • 1 לימון גדול, סחוט
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 כפות מים
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • כפית שמן שומשום
  • מלח ופלפל

מערבבים את שעועית המש המונבטת עם המלפפונים. מכינים את הרוטב בכוס ושופכים מעל. מגישים עם עלי הכוסברה הקצוצה.

מומלץ לקרר לכ-30 דקות לפני האוכל.

מתכון סלט שעועית מש מונבטת

    פניה למומחים של רפואות

    קביעת פגישה
    צוות המומחים
    שיטות טיפול
    יצירת קשר